sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Möllitaipumuskoe

Tänään olimme siis möllitaippareissa. Aamulla herättiin ajoissa, pakattiin kamppeet ja suunnattiin kohti Ruskeenkärkeä. Tehtiin reipas aamulenkki ja treenailtiin hiukan ennen omaa vuoroamme. Oltiin starttaamassa numerolla kuusi. 

Koe alkoi sillä, että tuomari tsekkasi koirat läpi. Titan ei pelännyt tuomaria ollenkaan, vaan nuuskutti innoissaan tuomarin namitaskua. Seuraavaksi oli vesityöskentely. Oli hieman ongelmia haulikon kanssa, joten laukaus tuli starttipistoolista. Titan nouti ihan hyvin rannalta heitetyn lokin, tosin hieman olisi voinut olla vauhtia enemmän. Vauhti tyssäsi siihen kohtaan kun tassut eivät yltäneet enää pohjaan. Veneestä heitettyä lokkia Titan ei viitsinyt hakea. Tuomari päätti, että suuntaamme seuraavaksi hakuruutuun ja kokeillaan myöhemmin uudelleen sen vesityön kanssa. 

Kuten tuomari alla olevassa arvostelussa sanoi, niin Titan kyllä eteni tosi hyvin hakuruudussa, mutta variksia se vähän katsoi pitkään ja pohti et ''pitääks mun tosiaan viiä tää mammalle?''. Mutta sai se onneksi kolme tai neljä vaakkua tuotua. Viimeisen tuomarin avustuksella.

Kokeiltiin vielä lopuksi josko Titan noutaisi nyt sen lokin vedestä. Loppujen lopuksi se sen haki vaikkakin todella verkkaisesti. Olen niin ylpeä tuosta koiruudesta. Kovin vähän ollaan riistan kanssa treenailtu ja se näkyi kokeessa. Ensimmäistä kertaa Titan nouti riistaa vedestä, että siihen nähden aika hyvin meni ;) 


Tässäpä vielä tuomarin arvostelu:

1. Sosiaalinen käyttäytyminen
Koira käyttäytyy ystävällisesti sekä ihmisiä että muita koiria kohtaan. Hyväksytty

2. Vesityö
Saadaan rannalta heitetty lokki talteen, vaikka eteneminen veteen oli tänään hieman harkitsevaista. Veneestä heitettyä ei talteen. Hylätty.

3. Hakuruutu
Koira työskentelee kyllä alueella omaan rauhalliseen tahtiinsa, mutta riistan käsittelyssä tänään valitettavasti hiukan puutteita. Hylätty

5. Yleisvaikutelma & yhteistyö
Rauhallinen hyvin ohjaajaansa totteleva koira, joka omaa oman varman olemuksensa ja rauhallisen työskentelytavan. Lisää harjoitusta riistanhaussa, samoin vesitöissä.

Jäljelle emme siis päässeet vaan koe tyssäsi hakuruutuun ja vesityöhön.  Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin :)




Venaillaan Titanin kanssa omaa vuoroamme


Vedessä oli todella iso kivi, joka toi oman haasteensa

Valmiina lähettämiseen




4 kommenttia:

  1. Ihana oli löytää blogiinne! Jään ehdottomasti seuraamaan :) Itse haaveilen kiharakarvaisen noutajan ottamisesta lähivuosina ja olisikin mukavaa lukea kuinka te päädyitte kiharaan ja millaista elämä on ollut kiharaisen kanssa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu! Tervetuloa lukijaksi! :) Kihara on kieltämättä aivan omanlaisensa rotu. Ja todellakin tutustumisen arvoinen. Tein postauksen kysymyksistäsi. Jos tulee jotain muuta mitä haluaisit tietää rodusta lisää, niin voit laittaa minulle viestiä. - Sonja

      Poista
  2. http://onnentassunartturi.blogspot.fi/2014/05/11-kysymysta.html sinut on haastettu!

    VastaaPoista